آیت‌الله حائری شیرازی:

مشکل داعش این است که انسان نشده می‌خواهد مسلمان بسازد/ کسانی که ولایت استکبار را می‌پذیرند، به فساد کشیده می‌شوند

تاریخ انتشار:
نماینده مجلس خبرگان با بیان این‌که اشکال داعش این است که هنوز انسان نشده می خواهد مسلمان بسازد، تصریح کرد: اصحاب اباعبدالله الحسین(ع) انسان بودند که مسلمان شدند اما بنی امیه انسان نشده، مسلمان نشدند و مسلمان اجباری بودند.
آیت الله حائری شیرازی

به گزارش بلاغ به نقل از خبرگزاری رسا، آیت‌الله محی الدین حائری شیرازی عصر امروز در همایش بزرگ استکبارستیزی دانشجویان تهران با عنوان «حماسه حسینی، دیپلماسی خمینی» در سالن شیخ انصاری دانشکده حقوق دانشگاه تهران گفت: امام راحل می فرماید که بیچارگی و اشکال دشمنان در تحلیل اسلام، عاشورا و انقلاب اسلامی و اقدامات امام راحل و انقلاب اسلامی این است که اسلام را نشناخته اند.

نماینده مجلس خبرگان با بیان این‌که مبنای اصلی انسان شناسی است و تمام تحلیل‌های غلط به اشتباهات در شناخت انسان بر می گردد، اظهار داشت: قرآن سرتاسر، کتاب انسان شناسی است و هر جا نام پیامبری را نام می برد منظورش انسان عقل است و هر جا از جباری اسم می برد منظورش انسان جهل است.

وی افزود: قرآن کتاب عقل و جهل است و دارد این جنود را تحلیل می کند و بسیاری از دوگانگی های آمریکا در مسائل، ریشه در این دارد که انسان را نمی شناسند.

برخورد دوگانه آمریکا با حقوق بشر مانند رفتار زلیخا با یوسف ناشی از خوی استکباری و جهل است

این استاد اخلاق با اشاره به داستان زلیخا و حضرت یوسف(ع) در قرآن کریم ابراز داشت: وقتی قرآن از زلیخا نام می برد منظور او انسان است اما چون جنبه شهوانی او منظور است منظور انسان حیوانی است؛ زلیخا وقتی عزیز یوسف و او  را می بیند تقاضای اشد مجازات را برای زلیخا به سبب قصد سوء قصد یوسف به او می‌کند و همین زلیخا در دیدار با زنان مصر وقتی دستان شان را می برند می گوید من به او اظهار عشق کردم و او زیر بار نرفت.

آیت‌الله حائری شیرازی ادامه داد: زلیخا یک جا تقاضای اشد مجازات برای سوء قصد و یک جا تقاضای اشد مجازات برای عدم آمیزش می کند زیرا این استکبار است که ناشی از جهل است و تو تقاضای این را نداشته باش که بتوانی او را راضی کنی زیرا او دنبال مقصود خودش است.

امام راحل وقتی آمد حتی یک محافظ نداشت اما شاه همه چیز داشت و تفاوت آن ها این بود که امام حرفی برای گفتن داشت در حالی که شاه هیچ چیزی برای گفتن نداشت و در استکبارستیزی ما نیز، دعوا بر سر این است که آمریکا حرفی برای گفتن ندارد در حالی که دعوا بر سر گفتار است و کسی که گفتار نداشته باشد، تمام سلاح ها را هم اگر داشته باشد، شکست خورده است.

نماینده مجلس خبرگان روحیات آمریکا را با روحیات زلیخا مقایسه کرد و یادآور شد: آمریکا نیز همین کارها را می‌کند و وقتی در جلسه عمومی است می گوید چرا حقوق بشر رعایت نمی شود و این همان رفتار زلیخا در محضر همسرش است و وقتی در جلسات خصوصی هستند می گوید چرا حقوق بشر را رعایت می کنند و این رفتار زلیخا در خلوت با یوسف است.

کسانی که ولایت استکبار را می‌پذیرند، به فساد کشیده می‌شوند

این استاد اخلاق درباره علت افزایش فساد در این دوره حیات بشری که مافوق اندازه فساد در دوره های گذشته بوده است، بیان داشت: آنهایی که دنبال هوا و اغراض هستند و ولایت استکبار را می پذیرند و طاغوت پذیری می کنند، طبیعتاً تمام اخلاقیات خود را از دست می دهند و به فساد کشیده می شوند.

وی افزود: جنبه جهل و عقل در سیری که این انسان می کند، تکراری نیست و یک سیر ممتد است و نوری که در ابتدا به نسل اول رسیده، نسل دوم از ادامه آن رشد کرده و از ابتدا آغاز نکرده است.

آیت الله حائری شیرازی با بیان این‌که جریان خوش اخلاقی و بداخلاقی جریانی پیوسته است و هرچه این جریانات بیشتر پیش می رود تضاد شدیدتر و جریان پیچیده تر می شود، ابراز داشت: آغاز خلقت که ملائکه به خلق انسان اعتراض کردند، پیش بینی اتفاقات و فساد امروز را می کردند و پیش بینی درستی نیز بود و قرار است در این میان انسان ها به گرفتن رحمت رحیمیه خداوند نایل شوند.

وی افزود: رحمانی یعنی آن چه تو داری و آن چه به تو دادند و رحیمی یعنی آن چه دادند بدهی تا از رحمت رحیمی به تو بدهند و رحمت رحیمی دادنی نیست بلکه گرفتنی است و در مقابل به دست آوردن آن باید رحمت‌های رحمانی که گرفتی بدهی.

خداوند می‌خواهد رحمت رحیمیه او مشتریان بیشتری پیدا کند

استاد اخلاق حوزه با اشاره به اراده خداوند برای افاضه رحمت به انسان‌ها گفت: آن چه خدا می خواهد این است که رحمت رحیمیه او مشتریان بیشتری پیدا کند و این رحمت خاص دست نخورده مصرف شود و خداوند از آن جا که رحیم است، می خواهد این رحیمیت را به انسان ها بدهد و به همین دلیل انسان را با تضاد آفریده است.

آیت الله حائری شیرازی ادامه داد: اصل مزاحمت و تضادهای درونی باعث تلاش بیشتر و زحمت بیشتر انسان می شود که سبب دریافت اجرت بیشتری برای انسان از خدا خواهد شد و این تضاد در وجود انسان است و ما می توانیم با اقدامات خود زمینه دریافت اجرت بیشتر را فراهم کنیم.

وی با اشاره به امتحان حضرت ابراهیم درباره رها کردن هاجر و اسماعیل ابراز داشت: حضرت ابراهیم(ع) موفق می شود از این امتحان سربلند بیرون بیاید و خداوند نیز پس از موفقیت ابراهیم در آزمون الهی، کار خود را می کنند و با زمزم هاجر و اسماعیل را نجات می دهد.

امام حسین(ع) ام الفساد را نشانه گرفت و همه چیزش را داد

نماینده مجلس خبرگان رهبری با مقایسه امتحان حضرت ابراهیم با واقعه کربلا بیان کرد: اگر ابراهیم زن و فرزندش را برای دادن در راه خدا داده است، حسین بن علی در آزمون خود همه چیزش را آورده است و تمام فرزندان و خانواده، آبرو، شهرت و عزیزان و جانش را آورده است و حضرت ابتدا آبروی خود را در این راه خرج کرد.

آیت الله حائری درباره هدف قیام امام حسین(ع) اظهار داشت: امام حسین(ع) ام الفساد را نشانه گرفته است که فسادهای جزیی شاخ و برگ های این فساد بزرگ است در حالی که تنه درخت بداخلاقی ولایت طاغوت و استکبار است.

استاد اخلاق حوزه با بیان این‌که دومین کار امام حسین(ع) این بود که به جای گفتار که تنها عرب می فهمد، کارش را انجام داد و آن زبان عمل بود، ادامه داد: کار عمده ای که حضرت در این حرکت خود کرده، این است که به طرف مقابل فرصت بدهد تا خود را معرفی کند یعنی اگر می خواهد اسارت بگیرد و خونریزی کند چرا نکند و مخفی و پنهان بماند.

اگر ولایت نباشد، نماز و روزه و حج فرد را منحرف می کند

نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به این‌که آن حضرت می خواست آن ها باطن خود را به نمایش بگذارند تا همه به باطن آن‌ها پی ببرند، تصریح کرد: نماز و روزه و حج نیست که انسان می سازد بلکه این ولایت است که انسان را می سازد و اگر با ولایت بودی آن گاه نماز و روزه و حج تو را اصلاح می کند اما اگر ولایت را نداشتی مانند لشکریان یزید نماز و روزه و حج تو باعث انحراف تو می شود.

وی افزود: در عین حال امام حسین(ع) به دنبال قهرمانی نبود زیرا اگر به دنبال قهرمانی بود از دشمن تقاضا نمی کرد.

آیت الله حائری شیرازی با بیان این‌که امام حسین(ع) به دنبال بندگی و انسان بودن بود، ابراز کرد: حسین بن علی به دنبال انسانیت و بندگی بود و به همین دلیل، نوزادش را به دست می گیرد و از دشمن برای او طلب آب می کند و این نشان دهنده آن است که او به دنبال بندگی بود نه شهرت.

جهت استکبارستیزی امام حسن (ع) به هیچ وجه کم تر از استکبارستیزی امام حسین (ع) نیست

استاد اخلاق حوزه با تأکید بر این‌که اصل ستیز نیست بلکه اصل اطاعت است، اظهار داشت: از این جهت استکبارستیزی امام حسن (ع) به هیچ وجه کم تر از استکبارستیزی امام حسین (ع) نیست زیرا راه ستیز در زمان امام حسن آن بود و در زمان امام حسین قیام مسلحانه بود و به نوعی ستیز حسنی زمینه ساز ستیز حسینی شد.

استاد اخلاق حوزه با اشاره به این‌که لشکر و سلاح اصلی سخن است، بیان کرد: امام راحل وقتی آمد حتی یک محافظ نداشت اما شاه همه چیز داشت و تفاوت آن ها این بود که امام حرفی برای گفتن داشت در حالی که شاه هیچ چیزی برای گفتن نداشت و در استکبارستیزی ما نیز، دعوا بر سر این است که آمریکا حرفی برای گفتن ندارد در حالی که دعوا بر سر گفتار است و کسی که گفتار نداشته باشد، تمام سلاح ها را هم اگر داشته باشد، شکست خورده است.

اشکال داعش این است که هنوز انسان نشده می خواهد مسلمان بسازد

نماینده مجلس خبرگان با بیان این‌که اشکال داعش این است که هنوز انسان نشده می خواهد مسلمان بسازد، تصریح کرد: اصحاب اباعبدالله انسان بودند که مسلمان شدند اما بنی امیه انسان نشده، مسلمان نشدند و مسلمان اجباری بودند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: کسانی که به دنبال مسأله عاشورا هستند توجه داشته باشند که عاشورا پیکار گفتار است و پیگیر گفتار باشند.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.