زمان برگزاری کنگره نکوداشت آیت الله آصفی اعلام شد

تاریخ انتشار:
کنگره بزرگداشت آیت الله محمدمهدی آصفی با حضور اندیشمندان و فرهیختگان جهان اسلام،آبان ماه امسال برگزار می شود.
آیت الله آصفی

به گزارش بلاغ، کنگره بررسی شخصیت، اندیشه و آثار آیت الله محمدمهدی آصفی با حضور اندیشمندان و فرهیختگان جهان اسلام، پنج شنبه 29 آبان ماه در مدرسه امام خمینی(ره) قم سالن قدس برگزار می شود.

در این مراسم 32 جلد از موسوعه و مجموعه مقالاتی که در بررسی شخصیت، اندیشه ایشان، به زیور طبع آراسته شده است رونمایی می گردد.

این کنگره که قرار بود مهرماه در شهر مقدس قم برگزار شود به دلیل وضع نامناسب جسمانی آیت الله آصفی به تعویق افتاد.

زندگانی آیت الله محمدمهدی آصفی

پدر وی آیت الله شیخ علی محمد بروجردی آصفی از علما و مجتهدین حوه علمیه و از عارفان روزگار خود بود. آثاری در فقه و اصول و تفسیر از ایشان بر جای مانده که پاره ای از آن ها مستقلا یا در نشریات علمی آن روز منتشر شده است.

والده ایشان دختر آیت الله شیخ محمدتقی بروجردی از فقهای معروف عصر خود بود که در درس مرحوم محمد عراقی و نائینی و اصفهانی فقه و اصول را فرا گرفته بود و آثار منتشر شده ای از ایشان باقی است که مهم ترین آن ها یک دوره اصول با عنوان «نهایة الافکار» و یک دوره فقه استدلالی بر«عروة الوثقی» به عنوان حاشیه استدلالی است.

این شخصیت بزرگ اسلامی در سال 1316شمسی در خاندانی که به علم و عمل مشهور بوده اند چشم به جهان گشود، و پس از طی مراحل تحصیلات ابتدایی و متوسطه، به فراگیری علوم دینی پرداخت که مقدمات و سطح را در نجف در محضر والد و جمعی از بزرگان حوزه فراگرفت. همچنین خارج فقه و اصول را در همین حوزه در درس بزگان عصر خود حاضر می شد و از گنجینه معارف آن ها بهره می برد. دروس دانشگاهی را نیز تا مقع کارشناسی ارشد در دانشگاه بغداد گذراند. وی در فعالیت های سیاسی علیه رژیم سفاک بعث بیش از 25سال تلاش کرد. همچنین بیش از سی سال در کادر رهبری حزب الدعوة بود و تا آنجا که می توانست در حفظ این حزب اسلامی در خط صحیح ولایت و فقاهت کوشید و بیش از ده سال سخنگویی رسمی این تشکیلات را بر عهده داشت که بعدها در اثر برخی از ملاحظات ارتباط خود را با این حزب قطع کرد.

در حوزه علمیه نجف و قم خارج فقه و اصول و فسفه و خارج تفسیر قرآن را بیش از ده سال تدریس کرده است. ایشان فقیهی جامع و در اغلب علوم اسلامی بویژه تفسیر و کلام و فقه صاحب نظر است.

وی در کنار تحقیق و تدریس حدود هفت سال در کویت مرکز دینی بزرگی را در جامع النقی اداره می کرد و به تعلیم و تهذیب و خدمت فرهنگی مردم پرداخت و در این مدت آثار و خدمات فراوانی در این منطقه از خود به یادگار گذاشت. آیت الله آصفی مسلط به زبان عربی و فارسی است.

کتاب های عربی ایشان به زبان های فارسی ، اردو ، ترکی ، انگلیسی، فرانسه و کردی ترجمه شده است. معظم له در نشریات عصر خود نیز مقالات و بحث های علمی بسیاری منتشر کرده است.

سوابق

دبیر کل اسبق مجمع جهانی اهل ابیت

نماینده مقام معظم رهبری در عراق

فقیه و سخنگوی اسبق حزب الدعوه

برخی از اساتید مقدمات و سطح

1. شیخ محمدعلی مدرس افغانی

2. شیخ علی محمد آصفی بروجردی

3. شیخ صدرالدین باد کوبه ای

4. شیخ مجتبی لنکرانی

5. سید اسدالله مدنی(شهید محراب)

اساتید فلسفه

1. شیخ مسلم ملکوتی سرابی

2. شیخ محدرضا مظفر

اساتید دروس خارج فقه و اصول

1. آیت الله العظمی امام خمینی

2. آیت الله العظمی سید محسن حکیم

3. آیت الله العظمی سید ابوالقاسم خویی

4. آیت الله العظمی سید عبدالله شیرازی

5. آیت الله العظمی سید محمد روحانی

6. آیت الله العظمی میرزا باقر زنجانی

7. آیت الله العظمی شیخ حسین حلی

8. آیت الله العظمی میرزا هاشم آملی

9. آیت الله العظمی سیدمحمدرضا گلپایگانی

تدریس در حوزه علمیه نجف و قم

نجف: فقه ، اصول، عقاید ، تفسیر

قم: فقه، اصول، فلسفه و تفسیر در سطح و ده سال تدریس خارج فقه و اصول. در این مدت بسیاری از فضلای حوزه علمیه از درس وی استفاده کردند. وی در این مدت بحث های اجتهاد و تقلید، قاعده لاضرر، قواعد عقود ، الزام تجاوز و فراق و بسیاری از قواعد فقهی دیگر را تدریس می کرد. همچنین کتاب الاجاره، کتاب القضا، بیع مکاسب، کتاب الصوم و مسائل مستحدثه مخصوص بانک ها را تدریس کرده است. افزون بر اینها ایشان سالیان طولانی به تدریس تفسیر و نیز فلسفه اشتغال ورزید و هنگام بازگشت به نجف اشرف به تدریس مباحث عالی حوزه در نجف اشرف مشغول شد.

شرکت در همایش ها و کنفرانس علمی

1- شرکت در کنفرانس های علمی مختلفی در مکه، لندن، سیرالئون، بیروت، استکهلم، دانمارک، دمشق، فنلاند، استانبول، کویت.

2. شرکت در کنفرانس های نجف اشرف، بغداد، قم، مشهد و همایش های بسیاری در تهران ، بحرین، وسوریه. همچنین در بسیاری از همایش های قرآنی ، فقهی ، فرهنگی و فکری در نقاط مختف جهان شرکت داشته است.

آثار علمی

آیت الله محمدمهدی آصفی نزدیک به شصت سال است که فعالیت علمی و فرهنگی می کند وتا کنون بیش از دویست اثر مکتوب از ایشان منتشر شده است. کتاب های ایشان به زبان های فارسی، اردو، ترکی، انگلیسی، فرانسه و کردی نیز ترجمه شده است. همچنین وی از قدیمی ترین افرادی است که در عرصه مطبوعات فعالیت داشته است و مقالات بسیاری از او انتشار یافته است.

آن چه در این مجموعه از فهرست آثار آیت الله آصفی ارائه می شود در فرصتی کوتاه فراهم آمده است و مشخصات کامل آثار وی را در بر نمی گیرید. امید است در منشورات کنگره فهرستی جامع همراه با مشخصات کتابشناختی کامل از نوشته های ایشان ارائه کنیم.

رئیس دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم:

آیت الله آصفی به عنوان الگوی مجاهدت عالمانه باید به نسل جوان به ویژه حوزویان عزیز شناسانده شود.

معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی:

آیت الله محمد مهدی آصفی از علما و نوابغ علمی حوزه های علمیه شیعه در دوران معاصر است که حقیقتاً اسوه زهد و جهاد و اجتهاد برای همه می باشند.

دبیر علمی کنگره:

بی تردید علامه محمد مهدی آصفی بروجردی نجفی، بهترین گزینه و سرمشق برای روحانیون و مبلغان و نسل مسلمان کنونی جامعه اسلامی است.

کنگره اسوه جهاد و اجتهاد

از ویژگی های این شخصیت بزرگ و فرهیخته، درک محضر مصلحان بزرگی است که در تحولات علمی و اجتماعی جهان اسلامی معاصر تاثیرگذار بوده اند، شاید به برکت همین مؤانست بوده است که خود وی نیز، در دانش و بینش و جهاد و اجتهاد و اصلاح طلبی و آرمان خواهی، گوی سبقت را از همتایانش ربوده است و تاکنون که حدود هفتاد و هفت سال از عمر شریفشان می گذرد، توانسته بیش از دویست اثر ماندگار مکتوب و صدها سخنرانی و ده ها موسسه علمی و دینی و اجتماعی به یادگار بگذارد. افزون بر جنبه های علمی و اجتماعی، از جهت  علمی نیز ایشان توفیق یافته تا در زهد و پارسایی و پرواپیشگی و دردآشنایی، و انسان دوستی ، الگویی مناسب برای همه طلاب و فضلای حوزه علمیه قرار گیرد./*

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.